Pagina's

maandag 2 januari 2012

Dronken peertjes


Mijn vriend 's ochtends: ‘Is het niet wat vroeg voor Gluhwein?’ 'Nee schatje, dat zijn de stoofpeertjes die op staan!' Ze laten het huis heerlijk geuren.

- 12 flinke stoofperen
- 1 sinaasappel
- 500 ml rode wijn
- 2 steranijs
- 2 kaneelstokjes
- 200 g suiker

Schil de stoofpeertjes maar laat het steeltje eraan. Zet de met het steeltje omhoog in een grote pan. Schil de sinaasappel en snij het vruchtvlees in 4 parten. Voeg dit samen met de rest van de ingrediënten toe aan de peertjes. Voeg water toe totdat ze net niet onderstaan. Breng alles aan de kook en laat daarna alles op een heel laag vuur zo’n 3 uur stoven. De peertjes kleuren dan langzaam donkerpaars.

Het vocht kan je nog wat verder in laten koken als je het lekker vindt voor erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen