donderdag 11 augustus 2011
Citroencake met kokoslaag
Trakteren op mijn werk vind ik een van de leukste dingen aan jarig zijn. Nee, niet met van die standaard slagroomtaarten, vlaaien of gevulde koeken maar zelfgemaakte baksels. Al een tijdje van te voren begint het bij mij dan te knagen: wat ga ik maken, voor hoeveel mensen, wat is makkelijk te vervoeren en waar kan ik veel van maken? Een van mijn favorieten om uit te delen is de chocoladecake met kokoslaag. Omdat ik in de zomer jarig ben maakte ik daar een frisse variant op: citroencake met kokoslaag. Super makkelijk en gezien de snelheid waarmee de traktatie op ging was het een succes.
Genoeg voor 20 stukken
Ingrediënten voor de cake:
- 3 eieren
- 250 gram fijne suiker
- 50 gram roomboter
- 2 deciliter melk
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 kleine citroenen
Ingrediënten voor de kokoslaag:
- 100 gram geraspte kokos
- 250 gram witte basterdsuiker
- 125 gram roomboter
- 0.5 deciliter melk
Verwarm de oven op 175 graden.
Cake: klop met een handmixer de eieren met de suiker tot lichtgele romige massa. Verwarm de melk niet te heet en laat de boter daarin smelten. Schep het meel door het eimengsel. Voeg daarna de melk met boter toe en roer alles goed door elkaar. Voeg als laatste de rasp en het sap van de citroenen toe. Giet het is een ingevette of met bakpapier beklede rechthoekige vorm. Plaats in de oven en bak 20 minuten.
Kokoslaag: Verwarm in pannetje de melk en laat hierin de roomboter smelten. Meng er de kokos en de suiker door. Haal de cake uit de over en check de gaarheid met een satéprikker. Deze moet droog uit de cake komen. Bestrijk de bovenkant van de cake met het kokosmengsel en bak dit nog 5 minuten in een oven op 250 graden. Af laten koelen, in stukken snijden en met folie afdekken. Klaar om volgende dag uit te delen!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Lijkt me zeker het proberen waard!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me erg lekker, de combinatie citroen en kokos, dit ga ik onthouden!
BeantwoordenVerwijderenGefeliciteerd ook met je verjaardag!
Groetjes
Marian
Dank jullie voor de leuke reacties. En mocht je 'm hebben gemaakt dan vind ik het heel leuk als je een kiekje stuurt ;-)
BeantwoordenVerwijderenKan je ook zonder dat boter smelten in de melk. Dus gewoon er in doen ? Want toen ik het smelte mislukte het helemaal :(
BeantwoordenVerwijderenHi Lobke, wat vervelend dat het niet goed is gegaan. Het smelten van de boter maakt dat het makkelijk mengt door de rest van het deeg. Het beslag wordt heel vloeibaar en dat is de bedoeling. Komt helemaal goed als je het daarna gaat bakken. Om beter in te schatten waar het fout kon zijn gegaan, wat mislukte er precies?
Verwijderen