Pagina's

dinsdag 15 maart 2011

Chocoladecake met kokoslaagVeel mensen zijn in het voorjaar jarig. Het leukste is natuurlijk om op zelfgemaakte zoetigheid te trakteren. Maar niet iedereen heeft zin om na een lange werkdag de hele avond in de weer te zijn. Deze cake is super easy en in half uurtje klaar:

Chocoladecake met kokoslaag

Ingrediënten voor de cake:
- 3 eieren
- 250 gram fijne suiker
- 50 gram roomboter
- 2 deciliter melk
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels cacao

Ingrediënten voor de kokoslaag:
- 100 gram geraspte kokos
- 250 gram witte basterdsuiker
- 125 gram roomboter
- 0.5 deciliter melk

Verwarm de oven op 175 graden.
Cake: klop met mixer de eieren met de suiker tot lichtgele romige massa. Verwarm de melk niet te heet en laat de boter daarin smelten. Schep het meel en de cacao door het eimengsel. Voeg daarna de melk met boter toe. Giet het is een ingevette of met bakpapier beklede rechthoekige vorm. Plaats in de oven en bak 20 minuten.
Kokoslaag: meng de suiker met de kokos. Verwarm in pannetje de melk en laat hierin de roomboter smelten. Haal de cake uit de over en check de gaarheid met een satéprikker. Deze moet droog uit de cake komen. Bestrijk de bovenkant van de cake met het kokosmengsel en bak dit nog 5 minuten in een oven op 250 graden. Af laten koelen, in stukken snijden en met folie afdekken. Klaar om volgende dag uit te delen!

2 opmerkingen:

  1. Een snel gerechtje met kokos. Dat moet ik eens uitproberen. Zet hem even bij mijn favorieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu in de zomer ook lekker om geen cacao door het deeg te doen maar rasp van limoen. Wordt het een hele frisse zomerse cake van. Veel plezier met bakken.

    BeantwoordenVerwijderen