Pagina's

woensdag 16 maart 2011

Op audiëntie bij de culinaire paus


2 vliegen in 1 klap: kans om met mijn smoel op TV te komen en iets te kunnen vragen aan Alain Ducasse. Ik mocht namelijk aanwezig zijn bij de opname van TV programma Collegetour waarbij, onder leiding van Twan Huys, studenten en geïnteresseerden vragen kunnen stellen aan een gast. En dit keer was het de culinaire paus, Alain Ducasse!

Blijkbaar was ik niet de enige ‘volgeling’; met ruim 600 man was de zaal goed gevuld, waaronder ook topchefs als Jaspers, Kranenborg en van Wolde.

Het vragenvuur beantwoordde de goedheilig man soms grappig en open: ja hij eet fastfood, die middag nog een hamburger. En op andere vragen wist hij perfect het antwoord te mijden: als chef moet je veel proeven, hoe kan het dat u zo’n slank postuur hebt. Jammer. Sommige aanwezigen in de zaal hadden er nog wat van op kunnen steken.

Vlak voor het einde bedacht ik me dat ik die 2 vliegen in 1 klap wel nog even moest waarmaken. Ik stelde de vraag: koken is kunst, en in de kunst is eten regelmatig een onderwerp. Wat is uw favoriete kunstwerk met dit thema? Hij zei dat hij geen kunstenaar was maar een ambachtsman. En nee, hij wist geen kunstwerk te noemen. Toen ik vertelde dat ik de opmaak van gerechten regelmatig een schilderij vind was hij het wederom niet eens en begon wat te brommen. Ben bang dat mijn 15 seconds of fame niet wordt uitgezonden. Maar ik moet er natuurlijk in blijven geloven!

Donderdag 24 maart om 21.00 uur is de uitzending met Alain Ducasse te zien op Nederland 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten