Pagina's

donderdag 10 maart 2011

winterse bloemkool-knolselderijsoep



Vandaag is het een grauwe dag. Echt een dag voor een winterse soep:
- olijfolie
- Kleine aardappel
- Sjalotje
- 1 grote teen knoflook
- 1/2 cm verse gemberwortel
- Halve knolselderij
- Halve bloemkool
- Halve liter groentebouillon of 1 tablet tuinkruidenbouillon
- Peper&zout
- Handje amandelschaafsel

Snij sjalotje, knoflook en gemberwortel fijn. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes. Maak de halve knolselderij schoon en snij in grove stukken. Doe dit ook met de bloemkool.
Verhit een scheut olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de sjalot, knoflook en gember. Bak de aardappel, knolselderij en bloemkool even mee. Voeg de bouillon toe en eventueel nog wat water zodat alles bijna onder staat.
Breng het aan de kook en laat nog 10 minuten langzaam garen. Pureer alles tot een mooie romige structuur met een staafmixer. In een blender kan het ook. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Bak in een koekenpan een handje amandelschaafsel lichtbruin. Serveer de soep met de amandelschaafsel erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen