Pagina's

zaterdag 18 februari 2012

It giet oan


Op zaterdagmiddag kreeg ik een smsje van Food Pioneers. Of ik 2 dagen later mee wilde naar de pop-up schaatstocht met ***koek-en-zopie, verzorgd door Jonnie en Therese Boer en hun team!
Nu ben ik dol op schaatsen ook al kan ik het niet zo goed. Maar zo’n bijzondere middag wilde ik niet missen. Dankzij een lift die ik kreeg van Dennis van Rijen kwamen we aan in Giethoorn. Het was een geweldig mooie dag; goed koud en prachtig zonnig. Al snel deden we onze schaatsen aan om het ijs te verkennen. Sommige mensen hadden al 15 jaar niet op het ijs gestaan, maar dat maakte niet uit. Iedereen ging er vol tegenaan met zoetigheid en kleine flesjes drank in de zakken.
Na een klein kwartier kwamen we aan bij een gedekte tafel op het ijs. De plek waar later de koek-en-zopie zou worden genuttigd. Dat beloofde een lekkere afsluiter te worden. Maar eerst flink de beuk erin. Er moest tenslotte wel wat gedaan voor we mochten genieten. Door het prachtige winterlandschap schaatsten we een flinke tocht. Voorop Jonnie zelf die in zijn geboorteplaats precies de weg weet en schaatst als een dolle. Scheuren ontwijken, de groep bij elkaar houden en beetje vaart erin. Ik hoorde in mijn hoofd de stem van mijn moeder: hup, door de knieĆ«n, lange slagen maken, vooruit kijken en niet naar beneden, handen op je rug, schaatsen recht en vaart maken. Het ging goed en ik genoot van de mooie omgeving en alle leuke mensen die mee waren. Na zo’n 20 kilometer kwamen we weer bij onze *** koek-en-zopie aan.
2 koks van De Librije serveerden snert met verse truffelolie en roggebrood met vers gerookt spek op 2 green eggs. Daarnaast ook nog een bisque van kreeft met broodjes. Tjonge, wat is dit genieten! Met een blos op mijn wangen en mijn handen warmend aan de heerlijke soep bedacht ik mij dat ik dit voor geen goud had willen missen. Volgend jaar, als er weer ijs is, ben ik zeker weer van de partij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten