Pagina's

zondag 11 maart 2012

Het is lentesoep!


Vandaag voelt als de eerste lentedag van het jaar en ik krijg meteen trek in fris en lekker licht eten. Daarom maakte ik dit soepje welke smaakt naar kwetterende vogels, geurige bloesem en de eerste warme zonnestralen. Voorjaar!

Courgettesoep met geitenkaascrème
4 personen, voor/hoofdgerecht
- 1 flinke sjalot
- 1 el olijfolie
- 1 middelgrote aardappel
- 2 courgettes
- 500 ml groentebouillon (of tot de courgette net onder staat)
- 1 tl rozemarijn
- 50 g zachte geitenkaas
- 3 el crème fraîche
- 1 citroen (alleen beetje schil)

Snij de sjalot fijn en fruit deze in de olie in een flinke pan. Schil de aardappel, snij in kleine stukjes en bak deze kort mee met de sjalot. Snij de courgette in stukken en voeg deze toe in de pan samen met de bouillon en rozemarijn. Laat dit zo’n 15 minuten zachtjes koken en pureer daarna de soep met een staafmixer fijn. Meng de geitenkaas met de crème fraîche.
Serveer de soep in grote kommen met een flinke klodder geitenkaascrème en rasp er wat citroenschil overheen. Lekker met grof volkoren brood en groene salade.

Ben je niet zo dol op geitenkaas? Doordat de kaas in dit recept is gemengd met de crème fraîche is deze heel zacht van smaak dus echt het proberen waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen