Pagina's

zondag 12 juni 2011

Kookboek Vis&Vega - foodshoot


Doe je mee aan ons nieuwe kookboek Vis&Vega? Die vraag zag ik op twitter van uitgeverij Snor. Een aantal van de leuke en mooie boeken die zij maken kende ik al en toen ik die vraag langs zag komen dacht ik meteen: ik wil wel met een receptje een bijdrage leveren aan het nieuwe kookboek!
Ik heb er een paar opgestuurd en ik vroeg of ik misschien eens langs mocht komen om te zien hoe het maken van een kookboek in zijn werk gaat. Uitgeverij Snor reageerde enthousiast en gaf aan dat het voor mij nog veel interessanter zou zijn om dagje mee te lopen tijdens de fotografie van de gerechten, dat door Kamer 465 werd gedaan. Ik sprong een gat in de lucht, dat leek mij helemaal super!

Toch wel beetje zenuwachtig stapte ik binnen in de studio van fotograaf Alexander. Een prachtig lichte ruimte waar overal stoffen, schalen en tafels vol ingrediƫnten stonden.
Bregje van Kamer 465 had bedacht dat ik wel mee kon helpen met gerechten koken en borden opmaken voor de fotografie. Nou, dat wilde ik maar al te graag maar ik vond dat ook wel spannend want geen idee hoe het eruit moest zien en of het mij wel zou lukken. Het meest lastige vond ik om een tortilla te maken. Bij mij brandt altijd de onderkant aan terwijl de bovenkant nog niet gestold is. Dan wil ik zo’n ding omdraaien en tettert de hele boel uit elkaar en zit ik opgescheept met een roerei met stukken ui en aardappel. Maar met veel geduld is het mij in 1 keer gelukt om een best fotogenieke tortilla te maken en daar was ik heel blij mee!

Het was een geweldig leuke en leerzame dag. Vooral het fake koken en het mooier maken van gerechten vond ik leerzaam. Maar niet alles wat we hadden gemaakt was nep want tijdens de lunch aten we een aantal heerlijke gerechten. Wat een ongelooflijk leuk werk is dit! Dit wil ik wel vaker doen!

En benieuwd hoe de het boek is geworden? Het is vanaf half september te koop: Vis&Vega van uitgeverij Snor.

Oja, de foto is niet zo best want heb ik met mijn mobieltje gemaakt.

4 opmerkingen:

 1. Misschien een volgende keer mijn tip voor de bovenkant navolgen: http://www.eediete.nl/keuken/?p=344

  (Oja, is het mogelijk om ook mensen alleen met naam en website te laten reageren? Is dat achter de schermen ergens een optie? Nu moet je een account hebben bij het een of ander.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die Edith,

  Dank je voor de tip! Mocht ik weer in de problemen komen dan ga ik die truc zeker uitproberen.
  En zal inderdaad even zoeken of er een optie te vinden is waardoor iedereen kan reageren.
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die foto best ok hoor, en de tortilla al helemaal! Nu ben ik wel erg benieuwd hoe dat dan in zijn werk gaat: dat fake koken! Kan je daar wat meer uitleg over geven? Lijkt me een ontzettend leuke ervaring wat je meegemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Kim. Dank je voor je leuke reactie. Fake koken was bv dat we de groente heel kort kookten zodat de kleur mooi fris bleef. Kruiden en sausjes pas op het laatst over het gerecht deden zodat het niet een prutje werd. En met een penseeltje met olijfolie brachten we glans aan op de gerechten zodat het er smakelijk uit zag. Inderdaad erg leuk om erbij te mogen zijn. Groeten, philippine

  BeantwoordenVerwijderen