Pagina's

vrijdag 13 mei 2011

Ambachtelijke huzarensalade


Onlangs schreef ik een stukje over Ambachtelijke Kwaliteit Huzarensalade met ham. Naja, ik kan het beter kunnen omschrijven als fabrieksmatige zure prut. Zoals ik had beloofd zou ik een recept schrijven voor een goede, echt ambachtelijke huzarensalade, dus hierbij:

- 100 gr zelfgebraden fricandeau (45 minuten op middelhoog vuur)
- 50 gr wortel
- 1 geschilde zure appel, bv Elstar
- 50 gram zure augurk
- 1 ½ gekookte eiwit (restant hardgekookte eieren van mayonaise)
- 200 gr gekookte en afgekoelde aardappelen (ongeveer 3 stuks)
- 30 gram zilveruitjes
- 50 gram fijne doperwten (prima uit vriezer)
- Peper & zout

Voor de mayonaise:
- 3 eigeel van hardgekookte eieren
- 5 el zonnebloemolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el suiker
- 1 el mosterd
- Halve tl peper
- Halve tl zout

Snijd de fricandeau, wortel, appel en augurk en eiwit in kleine blokjes. Breek de aardappel in stukjes, mag wat grover zijn dan de rest van de ingrediënten. Snijd de zilveruitjes in vieren. Doe alles, samen met de doperwten, in een ruime kom.
Meng voor de mayonaise eigeel, zonnebloemolie, wijnazijn, suiker, mosterd, peper en zout in een foodprocessor. Schep dit door de ingrediënten in de kom en breng verder op smaak met zout en peper.

Maak bij voorkeur dit gerecht een dag van te voren zodat de smaken mooie samenkomen. Dit recept is genoeg voor 700 gram salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen